Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Günther mění působiště

Günther mění působiště

Z Dragonu míří k BMW

Uplynulá sezona formule E nebyla pro Maximiliana Günthera vůbec snadnou. Účinkování německého nováčka totiž původně skončilo s nulovým bodovým ziskem již po třech závodech, když jej u stáje Dragon nahradil Felipe Nasr.

Brazilcovo působení ale trvalo rovněž pouhé tři ePrix a pro zbytek sezony se do vozu amerického týmu opět vrátil Günther, který se navíc za tuto příležitost odvděčil velmi dobře. Celkem totiž získal 20 bodů za dvě 5. místa a v konečném pořadí skončil jako nejvýše postavený pilot týmu na 17. příčce.

Jeho výkony navíc nezůstaly bez povšimnutí u stáje BMW-Andretti a ta se jej rozhodla pro ročník 2019/2020 angažovat na místo uvolněné Antoniem Felixem Da Costou. Portugalec totiž potvrdil odchod z řad Bavoráků a jeho novým působištěm se s největší pravděpodobností stane DS Techeetah. Zde by měl po boku úřadujícího šampiona Jeana-Érica Vergneho nahradit nového pilota Porsche Andrého Lotterera. 

Loni odvedl Günther pro Dragon solidní práci

Je fantastické být součástí stáje BMW i Andretti Motorsportu. Jejich premiérová sezona ve Formuli E byla vydařená. Vyhrály totiž úplně první závod a až do poslední chvíle byly zapojeny také do bitvy o titul. Proto jde z mého pohledu o fantastický přestup,“ uvedl Günther, který zahájil svou formulovou kariéru v roce 2011 v BMW Talent Cupu. Předpokládá se, že Güntherovým týmovým kolegou zůstane Alexander Sims.

Pokud jde o Dragon, zde patrně dojde ke kompletní obměně jezdecké sestavy. Tým již totiž potvrdil Brendona Hartleyho a v jeho řadách nejspíše nebude pokračovat ani Güntherův loňský parťák José María López, neboť se stále hlasitěji hovoří o příchodu Nika Müllera.