Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Šance na třetí vůz Rahalova týmu klesly na 50 %

Šance na třetí vůz Rahalova týmu klesly na 50 %

Tým pokukuje v Japonsku po nástupci Satóa

Zatímco nedávno Bobby Rahal ohodnotil šance svého týmu, že v příští sezoně nasadí tři vozy na 65 %, teď přiznal, že klesly zhruba na 50 %. „Jsme zhruba na půli cesty a pracujeme na tom, ale některé věci, o kterých jsme si mysleli, že vypadají dobře, nám nevyšly,“ přiznal pro web Motorsport.com.

„Je to 50 na 50, ale je teprve září. Pořád máme čas. Uvidíme, co bude,“ dodal Rahal. Stávající piloti, Rahalův syn Graham a Japonec Takuma Sató, by měli u týmu Rahal Letterman Lanigan Racing pokračovat.

„Zatím nebudeme nic oznamovat. Nejhorší možná varianta je, že budeme pokračovat coby tým se dvěma vozy, a s tím nemáme problém. Věříme, že Takuma bude zpátky a sponzoři Grahama jsou podepsaní na několik let. V nejlepším případě budeme ve všech závodech ve třech,“ prozradil.

Dříve to vypadalo, že by u týmu mohl zakotvit James Hinchcliffe, pokud se rozhodne zůstat věrný Hondě a odejít od týmu Sama Schmidta a Rica Petersona, který po spojení s McLarenem přechází k Chevroletu. Schmidt ovšem prozradil, že Hinchcliffe u jeho týmu zůstane.

Motorsport.com odhalil, že Rahal a spol. loví jinde – v zemi vycházejícího slunce hledají pilota, který by Satóa nahradil, až za dva až tři roky pověsí přilbu na hřebík. Japonci je už 42 let, v Americe ale letos prožívá svoji nejlepší sezonu – připsal si dvě vítězství, dvě třetí místa, včetně toho z Indy500, a v průběžném pořadí mu patří 6. místo. To je lepší výsledek než předloni, kdy skončil osmý, ale dosáhl největšího triumfu v kariéře – vítězství v Indy500.

V hledáčku týmu mají být Nirej Fukuzumi a Tadasuke Makino, kteří vloni závodili ve F2 a letos jezdí v japonské Super Formuli, případně Tomoki Nodžiri, který působí ve stejné sérii. U něj by ale mohl být problémem relativně vysoký věk, 29 let.

Že se rozhlíží v Asii, potvrdil nepřímo Motorsportu i Rahal. Když se jej reportéři zeptali, jestli hledají veterána nebo nováčka, například pilota z juniorské série Indy Lights, odpověděl Rahal, že zvažují obě varianty – nováčka i veterána. „Pokud jde o nováčka, tak ani ne tak z Indy Lights, ale koukáme se za hranice,“ uvedl.