Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Correa dále bojuje o život

Correa dále bojuje o život

Došlo jen k nepatrnému zlepšení

Rodiče Juana Manuela Correy zveřejnili další zprávu o zdravotním stavu svého syna. Příliš optimisticky nezní.

Dvacetiletý závodník kolidoval před čtrnácti dny během závodu F2 na okruhu ve Spa-Francorchampsu s Anthoinem Hubertem. Zatímco Francouz nehodu nepřežil, byl Correa vyproštěn z vozu sice s těžkými zraněními, ale při vědomí.

Po několika dnech se však situace prudce zhoršila, když mu selhaly plíce. Musel být uveden do umělého spánku. V něm se nachází i v současnosti, kdy je hospitalizován na jedné londýnské klinice.

Correovi se stala osudnou trať v belgických Ardenách

Podle vyjádření se některé jeho životní funkce zlepšily, u jiných ale bohužel došlo k opaku. Dýchá nadále s podporou zařízení ECMO. „Infekce jsou pod kontrolou a indikátory dýchání zůstávají stabilní. Věříme v sílu a vytrvalost našeho syna. Drobný pokrok je prvním úspěšným krůčkem v tomto boji. Potřebujeme ovšem, aby došlo k dalším,“ praví se dále v prohlášení. „Prožili jsme s ním nyní dobré i špatné dny, dlouhé i krátké noci. Ale s podporou všech lidí kolem motorsportu, přátel, rodiny, vlasti a fanoušků se nepřestáváme modlit za našeho Juana Manuela.

Correa je samozřejmě pod neustálým dohledem početného lékařského týmu. Jakmile bude moci být probuzen, přikročí se k reoperacím dolních končetin, na nichž při srážce utrpěl mnohočetné fraktury.