Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Staněk se z desátého místa dostal na pódium

Staněk se z desátého místa dostal na pódium

Nadále je nejlepším nováčkem

Roman Staněk opět vystoupil na stupně vítězů v šampionátu ADAC F4. V závěrečném klání na Nürburgringu se mu po výborném výkonu podařilo dostat se ze zadních pozic až na druhé místo. V předchozích víkendových závodech dojel osmý a desátý.

Do čela se nejprve prosadil Rasmussen, který měl výhodu pole position. Smůla potkala vedoucího jezdce průběžné klasifikace Pourchaireho, který se po kontaktu s Alecco Royem roztočil. Vzniklou ztrátu mu pomohl zlikvidovat safety car, povolaný v důsledku hromadné kolize mezi Petecofem, Aronem a Saucym.

V dalším průběhu se přes Rasmussena dostali Cohen a Hauger. Dán nakonec ani neviděl cíl, protože po strkanici s Bělovem skončil v bariéře. Následovala další neutralizace, po níž zatroubil k mocnému náporu český reprezentant. Nádherným manévrem zdolal Cohena, zatímco Hauger mířil za ojedinělým hattrickem – vyhrát všechny tři závody v rámci jednoho podniku se v seriálu ještě nikdy nikomu nepodařilo. Pourchaire se stihl dostat na šestou pozici a udržet si tak reálnou šanci na titul.

Roman Staněk (vlevo) na stupni vítězů ve společnosti vítěze Haugera a třetího Cohena

Kvalifikace mně bohužel vůbec nevyšly, udělal jsem v nich několik chyb a musel jsem vždy začínat až z jedenáctého stání. Samotný závod byl ale povzbuzující. Propracovat se se z desáté příčky na druhou je top,“ zhodnotil svoje účinkování Staněk, jemuž v celkovém pořadí patří nadále čtvrtá příčka. Je však již prakticky jistým vítězem v hodnocení nováčků.

Výsledky: 1. Dennis Hauger (N, Van Amersfoort Racing), 2. Roman Staněk (CZ, US Racing – CHRS) +6,078, 3. Ido Cohen (ISR, Van Amersfoort Racing) +9,129, 4. Michail Bělov (RUS, R-ACE GP) +9,502, 5. Sebastian Estner (D, Van Amersfoort Racing) +11,972.

Celkově po 17 z 20 závodů: 1. Pourchaire 197, 2. Hauger 196, 3. Leclerc 169, 4. Staněk 152, 5. Petecof 133.