Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Agaga v čele formule E střídá Reigle

Agaga v čele formule E střídá Reigle

Přichází někdejší manažer Manchesteru United

Alejandro Agag odešel z funkce výkonného šéfa formule E. Přesunul se na post předsedy představenstva promotérské organizace a na jeho místo nastoupil Kanaďan Jamie Reigle.

V motoristickém sportu jde o nováčka, jinde ho znají ale velice dobře. Jméno si udělal především ve službách Manchesteru United. Za jeho působení tento britský fotbalový klub dosahoval špičkových hospodářských výsledků, vybudoval si silnou pozici v Asii a byl kótován na burze. Kromě toho byl Reigle činný i v americkém fotbale u týmu Los Angeles Rams.

Alejandro Agag opustil výkonnou funkci v šampionátu formule E

S Agagem se zná již delší dobu, což byl asi také jeden z hlavních důvodů, proč byl vybrán právě on. „Těší mě, že mohu vést formuli E během jejího dalšího vzestupu. Šampionát jsem pečlivě sledoval od začátku a obdivuji Alejandra a jeho kolegy, jak se jim podařilo vybudovat pro něj globální platformu,“ prohlásil Reigle, jenž se zároveň netajil tím, že vstupuje na pro něj dosud nepříliš probádanou půdu.

Je to se svými zkušenostmi správný muž na správném místě,“ konstatoval nicméně Agag, který svému nástupci přislíbil veškerou pomoc.