Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Binotto po Verstappenovi netouží, stačí mu Leclerc

Binotto po Verstappenovi netouží, stačí mu Leclerc

Dva kohouti na jednom smetišti by nedělali dobrotu

Charles Leclerc dal Ferrari novou naději. Po triumfu v Monze se stal miláčkem tifosi. Italští fandové navíc už víceméně zatratili „neperspektivního“ Sebastiana Vettela. Na jeho místě by rádi viděli další kometu – Maxe Verstappena!

Je pravdou, že podobné úvahy se čas od času objevují i v médiích, ovšem v rovině ryzích spekulací. Podle šéfa Scuderie Mattii Binotta také o nic jiného nejde.

Domnívám se, že potřebujeme skvělou jedničku a pak jezdce, který také dokáže vyhrát závod a pravidelně bodovat,“ uvedl v rozhovoru pro list Gazetta dello Sport. „Tak, jak to má nastavené Mercedes. Postavit vedle Leclerka Verstappena by narušilo pohodu v týmu. Managementu by to přineslo jenom obtíže.

Oranžová s červenou by se asi moc nesnášely

Nečekaně upřímná slova. Binotto pak zavzpomínal na časy, kdy v Maranellu působil Michael Schumacher. Ten měl vedle sebe vždy „nosiče vody“ – nejprve Rubense Barrichella a pak Felipeho Massu. „A fungovalo to,“ zdůraznil.

No jo, ale jak tedy číst současnou situaci? Je Vettel pořád preferovaným premiantem, nebo už byl odsunut v Binottových očích na druhou kolej? Skoro to vypadá, že platí druhá možnost.

Ostatně na mladého Monačana se snáší chvála i odjinud. „Reprezentuje budoucnost F1 a Ferrari,“ prohlásil pro Auto Bild motorsport prezident FIA Jean Todt. „Je extrémně silný po mentální stránce a má rysy opravdového šampiona. Disponuje schopností vést a motivovat tým, tak jak to uměl Michael Schumacher.