Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg byl pro Renault příliš negativní

Hülkenberg byl pro Renault příliš negativní

Ocon si určitě stěžovat nebude

Alain Prost, nevýkonný ředitel týmu Renault, prozradil více o důvodu výměny Nika Hülkenberga za Estebana Ocona, která se uskuteční po skončení aktuální sezony. Vlastně jen naplno řekl to, co již bylo z různých stran naznačeno. Hülkenberg tým kritizoval, když se nedařilo dosahovat vytyčených cílů, a neskrýval nespokojenost.

"Nechceme pesimistického jezdce, proto jsme si vybrali Ocona," řekl Prost v rozhovoru pro Sky Italia. "Ten je mimořádně motivovaný, protože rok nezávodil. Nico je dost negativní, ačkoli je třeba uznat, že v některých věcech má pravdu. My teď ale musíme hledět do budoucnosti a negativně naladěný jezdec není to, co potřebujeme. Hlavně ne v náročné sezoně."

A to je druhá část odpovědi. Renault se chystá překlenout propast mezi ním a třemi špičkovými týmy s pomocí velkých změn v technických pravidlech, kvůli kterým budou pro rok 2021 všichni stavět zcela nové vozy. To znamená téměř stejnou startovní čáru pro všechny. A to "téměř" se dá překonat, pokud tým obětuje zdroje, které měly jít do posledního vozu staré generace.

"Budu upřímný. Jelikož se v roce 2021 změní pravidla, tak nám dává smysl dávat všechno do vývoje. V roce 2021 chceme být vysoko. Budeme muset hodně investovat do vývoje dobrého vozu, abychom se posunuli mezi špičku," uvedl Prost.

Při takových plánech není divu, že Hülkenberg trval na smlouvě na dva roky. Rok 2021 by byl odměnou za kompromisní sezonu 2020. Ocon takovou smlouvu dostal a rok ve středu pole určitě vydrží. Je mu 23 let a kariéru má před sebou.