Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Leclerka se valí chvála ze všech stran

Na Leclerka se valí chvála ze všech stran

Kam se na něj hrabou Vettel s Verstappenem

Ferrari konečně opět vyhrálo Velkou cenu Itálie a za volantem seděl mladý Monačan, ze kterého je nyní svět F1 zcela na větvi. Dvě vítězství v řadě a chvála se na něj valí ze všech stran. Například takový Gerhard Berger už jeho týmového kolegu, 32letého čtyřnásobného mistra světa, úplně odepsal. Zabijácký instinkt má ve Ferrari pouze Leclerc.

"Nevím, jestli Vettela oblbnul (v kvalifikaci), ale mně je již nějakou dobou jasné, že Leclerc má dokonalý zabijácký instinkt. Vettel nemůže spoléhat na jeho pomoc. Nechci říct, že je naivní, ale řekněme, že měl dobrou víru. A ta nemá ve vrcholovém sportu co pohledávat. Je to prosté. Ztratíte instinkt a už z vás nemůže být šampion. Možná by ho ale mohl získat zpět," tvrdí.

Jean Alesi, další bývalý jezdec Ferrari, zase vidí, v čem je Leclerc lepší než Max Verstappen: "Mají odlišné charaktery. Dalo by se říci, že rostli opačnými směry. Charles chce vždy prodiskutovat i svůj výkon. Je sebekritický. Vzpomeňte si na jeho chyby v Baku a v Hockenheimu. Podíval se na své chyby zblízka, analyzoval je a zlepšil sám sebe. Max často dojde k závěru, že jeho problémem jsou chyby někoho jiného. S takovým přístupem jezdecky roste pomaleji."

A Jean Todt v něm možná vidí nového Michaela Schumachera: "Charles je mentálně velmi silný. Má všechno, co potřebuje velký šampion. Je to přirozený vůdce, jako byl Michael. Zosobňuje budoucnost F1 i Ferrari."