Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ptáček veze stříbro z Barcelony

Ptáček veze stříbro z Barcelony

Dosáhl svého nejlepšího umístění v Eurocupu F Renault

Šestnáctiletý český závodník Petr Ptáček dosáhl svého nejlepšího výsledku v seriálu Eurocupu formule Renault 2.0. Na Katalánském okruhu obsadil v nedělním závodě druhé místo.

Vůbec to byl pro pilota týmu BhaiTech Racing povedený víkend. Vyšla mu už kvalifikace, v níž si vyjel čtvrté stání na roštu. Po sobotním startu se posunul ještě o příčku vzhůru a na ní byl také odmávnut. Bohužel následně inkasoval patnáctisekundovou penalizaci za incident v úvodní zatáčce a rázem byl až šestý.

Z pohledu rychlosti jsem spokojený,“ konstatoval. „V první zatáčce to bylo opravdu drsné. Mrzí mě, že jsem dostal trest za víceméně lehký kontakt. O pozici jsme v té chvíli bojovali všichni. Ale to je motorsport a určitě si z toho vezmu ponaučení.“ 

Petr Ptáček (úplně vlevo) na pódiu v Barceloně ve společnosti vítěze Martinse a třetího Piastriho

Nazítří Ptáček znovu začínal z druhé řady. Odjel třetí, potom na rovince předstihl Alexe Smoljara a v závěru uhlídal za svými zády nebezpečného Oscara Piastriho.

Pořád jsem se díval do zpětných zrcátek, kdy zaútočí. V postartovní zatáčce byl skutečně silný. Po zbytek kola jsem ale na tom byl lépe já, protože se musel potýkat se špinavým vzduchem za mým autem,“ prohlásil Ptáček, který byl zároveň klasifikován jako nejlepší nováček.

Nyní ho ve dnech 5. a 6. října čeká další podnik na Hockenheimringu. „Nikdo ze soupeřů na tomto okruhu dosud netestoval. Tam, kde všichni mají rovné podmínky, pokud jde o nastavení vozu, jsem obvykle plně konkurenceschopný,“ dodal Ptáček.

Výsledky:

1. závod: 1. Victor Martins (MP Motorsport), 2. Alexander Smoljar (R-ace GP) +6,137, 3. Alex Quinn (Arden) +9,510…6. Petr Ptáček (BhaiTech) +23,619.

2. závod: 1. Victor Martins (MP Motorsport), 2. Petr Ptáček (BhaiTech) +7,093, 3. Oscar Piastri (R-ace GP) +7,592.

Celkové pořadí po 16 závodech z 20: 1. Piastri 247, 2. Martins 234,5, 3. Smoljar 208…8. Ptáček 65.