Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari obchází nášlapnou minu, míní Brawn

Ferrari obchází nášlapnou minu, míní Brawn

Tandem Vettel - Leclerc se stává mimořádně výbušným

Už i Ross Brawn si všiml, že v jeho bývalém týmu to začíná pořádně vřít. Po kvalifikaci na Velkou cenu Itálie byl uražený Sebastian Vettel, po Singapuru měl důvody stěžovat si Charles Leclerc, po Rusku nebyl spokojen ani jeden. Oba jsou schopni vyhrávat závody a Scuderia se ocitla v situaci, s jakou má za posledních 20 let jen velmi málo zkušeností. Destrukci pracovních vztahů má zabránit šéf Mattia Binotto, bývalý motorový inženýr.

"Pořádně to tam skřípe, (Binotto) bude potřebovat hodně oleje," nechal se slyšet Brawn. "Na jedné straně mají čtyřnásobného mistra světa, který je stále jedním z nejlepších jezdců ve F1, ačkoli za poslední dva roky nadělal příliš mnoho chyb. Na druhé straně je neuvěřitelně talentovaný Charles Leclerc. Závodník nezíská šestkrát pole position, z toho čtyřikrát v řadě, a nevyhraje závody na tak legendárních okruzích, jakými jsou Spa a Monza, pokud není rodící se hvězdou.

Potenciálně to může být nášlapná mina, je třeba kráčet mimořádně opatrně. Mattia samozřejmě ví, co taková dynamika v týmu může způsobit, zažil to jako mladší inženýr. Na jeho bedrech spočívá čest a povinnost nastavit mechanismy tak, aby tito dva mohli být zdravě soupeřiví."

To Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu, po závodě v Soči Vettela u Ferrari rovnou odepsal: "Ferrari dokázalo nevyhrát s nejrychlejším vozem, a přestože byl Sebastian nejrychlejším jezdcem, obětovalo ho. Ve Ferrari už nemá žádnou budoucnost."