Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se už těší na rok 2021

Hamilton se už těší na rok 2021

Nové vozy si rozhodně nechce nechat ujít

Lewis Hamilton řekl, že si nechce nechat ujít příležitost jezdit ve vozech nové generace, které budou nasazeny od roku 2021. Jedná se o první vážnější náznak toho, že se ještě nechystá do jezdeckého důchodu. Smlouvu s Mercedesem má do konce roku 2020, takže pokud nechce nový vůz vyzkoušet pouze jako testovací jezdec, příští rok ho čeká jednání o nové.

Vyjádření je zajímavé i z pohledu konfliktu jezdců a tvůrců nových pravidel. Zatímco dosud britský pilot připravovanou sadu novinek pouze kritizoval, po setkání jezdců s Rossem Brawnem v Soči se už těší, byť s výhradami.

"Pro nás je to velký krok kupředu. Teď se s námi počítá. My jezdci jsme jednotní a jako GPDA (Asociace jezdců velkých cen) můžeme budovat silnější vztahy s FIA. Byli k nám otevření. O některých věcech říkají, že teď je nelze změnit, jenže pro inženýra slova nedá se neexistují.

Hodně věcí se dá zlepšit, ale ukázali nám, kolik přítlaku nyní ztrácíme za jiným vozem, a porovnali to s tím, kolik podle simulací jejich nový model. Vypadá to fantasticky. Budu pracovat na tom, abych tu ještě byl, když se tyto nové vozy dostanou na trať.

Přirozeně se nám nelíbí, když mají vozy zpomalit. Pokud si dobře pamatuji, tak mluvili o ztrátě dvou nebo tří sekund. Snad něco vymyslíme. Nechceme, aby byly vozy ještě těžší, jenže právě k tomu směřujeme. Alespoň vím, že se snaží něco vymyslet," uvedl Hamilton.