Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes mění strategii, chce silné zákazníky

Mercedes mění strategii, chce silné zákazníky

Renault prý nikoho nepotřebuje, vystačí si sám

Mercedes nedávno oznámil podpis nové dohody s týmem McLaren, jenž bude od roku 2021 opět používat jeho motory. S Mercedesem pokračuje také Williams, měl by zůstat Strollův sílící Racing Point a prý také tovární tým.

Proč Mercedes změnil strategii? Vždyť ještě před dvěma lety dal Zaku Brownovi košem, což McLaren nasměrovalo k Renaultu. Toto Wolff vysvětluje, že to zapadá do větších změn, které F1 čekají v roce 2021.

"Očekávám, že v roce 2021 začne nová éra a startovní pole bude vyrovnanější," řekl šéf týmu Mercedes. "Jako dodavatelé motorů budeme čelit nové situaci zahrnující i konkurenceschopnější zákazníky. Ke dvěma, které máme v současnosti, proto přidáváme silný McLaren.

Kroky podniknuté Zakem (Brownem) a Andreasem (Seidlem) vypadají velmi slibně. Výhody tedy převážily potenciální nevýhodu, plynoucí z boje proti silnému soupeři, kterým pro nás McLaren v budoucnu může být."

Šéf Renaultu Cyril Abiteboul mezitím vysvětlil, proč je možná i lepší, že motory francouzské automobilky bude pravděpodobně používat pouze její tovární tým.

"Když jsme naposledy vyhráli v letech 2005 a 2006, tak jsme také dělali motory pouze sami pro sebe," uvedl. "Akceptujeme, že máme omezené zdroje a možná bude lepší, když nás nebude rozptylovat nikdo další a soustředíme se výhradně na sebe. I z pohledu pravidel, v nichž se tlačí na standardizaci a zjednodušení aerodynamiky, věříme, že dvěma klíčovými faktory budou motor a jeho integrace do šasi. Z tohoto uhlu pohledu bude opravdu lepší myslet jen na sebe. Věříme našemu vývoji a ani netajíme, že si své věci raději necháme pro sebe."