Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Do Jaguaru míří dávná hvězda z GP2

Do Jaguaru míří dávná hvězda z GP2

Calado letos vyhrál kategorii v Le Mansu

Řady pilotů formule E obohatí další příchozí ze scény vytrvalostních klání WEC. Jedná se o Jamese Calada, kterého angařoval Jaguar. Druhým jezdcem zůstává Mitch Evans.

Je to velmi prestižní sedačka ve formuli E a jsem mimořádně hrdý na to, že mně byla nabídnuta,“ prohlásil třicetiletý Brit. „Jaguar je v motoristickém sportu legendou. I když jsou elektrické monoposty pro mě novinkou, jsem přesvědčen, že zúročím svoje bohaté zkušenosti z otevřených vozů.

Ty jsou ovšem už lehce zaprášené. Dostal se až do GP2, v níž v sezonách 2012 a 2013 obsadil páté, respektive třetí místo a vyhrál čtyři závody. Také působil coby testman Force Indie ve F1. Stáj ho nechala svézt v pátečním tréninku na VC Itálie 2013. 

Caladovým kolegou bude Novozélanďan Mitch Evans

Ve WEC dosáhl svého vrcholného umístění letos, když triumfoval ve 24 hodinách Le Mansu v kategorii LMGTE Pro (s Ferrari 488 GTE Evo spolu s Alessandrem Pier Guidim a Danielem Serrou).

Jeho rutina a rychlost budou pro nás určitě přínosem,“ uvedl šéf ekipy James Barclay. "V minulém ročníku šampionátu jsme se učili vyhrávat. Teď máme ještě větší apetit. S Mitchem a Jamesem chceme ještě více bodů a pódií.