Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Švarcman se už vidí ve F2

Švarcman se už vidí ve F2

Svým přestupem si je téměř jist

Během minulého víkendu vyvrcholila v Soči letošní sezona FIA F3. Historicky prvním šampionem této série se stal pilot stáje Prema Robert Švarcman. Jako další krok v kariéře ruského mladíka se tak nyní pochopitelně jeví nejlogičtěji přesun o třídu výše, tedy do F2. A zdá se, že by se tak skutečně mohlo stát. Podle slov člena jezdecké akademie Ferrari je totiž přestup do této kategorie téměř hotovou věcí.

"Existuje zhruba 99% šance, že zamířím do formule 2. Jsem z toho opravdu nadšený, ale momentálně ještě netuším, s jakým týmem se tak stane. Nicméně mým cílem bude do toho dát všechno stejně jako letos," rozkryl Švarcman své plány do budoucna.

Vítěz tří letošních závodů F3 ovšem také prohlásil, že by rád na své cestě juniorskými sériemi i nadále kráčel společně se svým letošním zaměstnavatelem: "Rád jsem s Premou spolupracoval. Jsou to talentovaní hoši a mám s nimi dobrý vztah. Ale nikdy nevíte. Pro příští rok zkrátka doufám, že budu závodit v dobrém týmu s dobrým vozem a že stejně jako letos odvedu to nejlepší, co mohu. Zkusím se dostat do stejné pozice jako letos."

Barvy stáje Prema hájí v letošním ročníku F2 jeden ze Švarcmanových parťáků z juniorského programu stáje z Maranella Mick Schumacher společně se Seanem Gelaelem. Před posledním podnikem je na tom mnohem lépe syn sedminásobného mistra světa F1, který se s 51 body nachází na 12. místě a na svém kontě má mimo jiné i jeden triumf z Hungaroringu. Jeho indonéský týmový kolega si naopak zatím připsal jen 15 bodů a figuruje na 16. pozici.

Bude Robert Švarcman řídit jeden z červeno-bílých monopostů stáje Prema také ve formuli 2?