Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubicovo odstoupení rozzlobilo jeho sponzora

Kubicovo odstoupení rozzlobilo jeho sponzora

Orlen hrozí odvetnými kroky

Williamsu hrozí závažné problémy se svým stále ještě sponzorem Orlenem. Polský petrolejářský koncern žádá vysvětlení, proč byl z VC Ruska bez závažné příčiny stažen jeho chráněnec Robert Kubica.

Stalo se tak zhruba v polovině závodu, těsně poté, co havaroval jeho kolega George Russell. Příčinou jeho výpadku byla špatně upevněná matice pravého předního kola. Příčinná souvislost tohoto incientu s Kubicovým koncem však prý neexistuje.

Po odstoupení Roberta Kubici z Velké ceny Ruska jsme se obrátili na tým Williams, aby sdělil důvody, které ho k tomu vedly. Od toho se budou odvíjet další kroky, pokud se týká našich smluvních závazků,“ sdělila tisková mluvčí Orlenu Joanna Zakrzewská. 

Příčinou nedostatku dílů jsou dvě Russellovy havárie za sebou

Je jasné, že vztahy mezi Orlenem a Williamsem po oznámení Kubicova odchodu značně ochladly. Otázkou je, zda by to mohlo vést až k jednostrannému vypovězení partnerství ještě před koncem sezony.

Poláky patrně nadzvedlo vyjádření samotného Kubici ještě v neděli v Soči: „Po Georgeově bouračce se stáj rozhodla odvolat mě ze závodu, aby ušetřila některé díly, kterých máme nedostatek. Nacházíme se v tomto směru v nelehké situaci a Japonsko se jede za chvíli.

Něco pravdy na tom být může, protože Russell poškodil auto už předtím v Singapuru. Oficiální stanovisko Williamsu k celé záležitosti nicméně dosud není k dispozici.