Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Žádné nové týmy před sezonou 2022

Žádné nové týmy před sezonou 2022

S Camposem nikdo z F1 seriózně nejednal

Vedení formule 1 vydalo oficiální prohlášení, v němž znovu jasně deklarovalo, že příchod nových týmů před rokem 2022 je vyloučený.

Jde o reakci na informaci, kterou v minulých dnech rozeslala médiím španělská investiční skupina MMI. V ní deklarovala svoji připravenost vstoupit se stájí Adriana Campose do mistrovství světa již v sezoně 2021.

Liberty Media ovšem pro podobné snahy nemá valného pochopení. „V předchozích týdnech projevily některé organizace ambice zúčastnit se seriálu od roku 2021,“ praví se v komuniké. „Formuli 1 těší jejich zájem, nicméně se cítí být povinna konstatovat, že nevedeme se žádnými osobami nebo podnikatelskými subjekty seriózní rozhovory na toto téma.“ 

Camposův tým v současnosti závodí ve F2

Campos a jeho partner Salvatore Gandolfo se totiž vehementně ohánějí tím, že je téměř ruka v rukávě. Prý se již třikrát setkali s bossem F1 Chasem Careyem a jejím sportovním ředitelem Rossem Brawnem. Což o to, vyložená lež to nemusí být, ale mezi několika zdvořilostními frázemi a vážným jednáním je dost podstatný rozdíl.

Projekt z Pyrenejského poloostrova se údajně opírá o odborníky se zkušenostmi z F1. Jmenovitě byli uvedeni titulární technický ředitel Peter McColl a šéfaerodynamik Ben Wood. Jezdci mají být Pascal Wehrlein a Álex Palou, toho času činný v japonské Super Formuli.

Odtažitý postoj představitelů F1 může mít kořeny i v neblahých zkušenostech z minulosti. Předchozí Camposův pokus, s velkou pompou ohlašovaný Hispania Racing, přežil v šampionátu jen tři roky (2010 – 2012).