Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V sobotu se v Suzuce nejspíše nepojede

V sobotu se v Suzuce nejspíše nepojede

Rozhodnout se musí během pátku

Sobotní pořad Velké ceny Japonska je vážně ohrožen. Tajfun Hagibis přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a právě v tento den má udeřit na okruh v Suzuce.

FIA na vzniklou situaci zareagovala následujícím prohlášením: „Pečlivě sledujeme postup tajfunu Hagibis a jeho případný vliv na průběh podniku. Uděláme vše pro to, aby časový harmonogram nebyl zásadním způsobem narušen. Zdůrazňujeme však, že na prvním místě je pro nás bezpečnost fanoušků, závodníků a všech ostatních účastníků.

Rozhodující slovo patrně budou mít místní úřady, které mohou nařídit uzavření celého areálu. V tom případě by se kvalifikace přesunula na neděli, kdy se má počasí přece jen poněkud umoudřit. 

Daniel Ricciardo si zatím plní mediální povinnosti

Tento problém byl také jedním z hlavních témat čtvrteční tiskové konference s piloty. „Bylo by záhodno, aby konečné rozhodnutí padlo nejpozději v pátek večer,“ vyjádřil se Daniel Ricciardo. „Nemůžeme čekat do sobotního rána. Myslím, že už je k dispozici dostatek informací.

Na doplňující dotaz, jak by případná nedělní kombinace kvalifikace a závodu měla vypadat, uvedl, že ideální pauza mezi nimi by byla alespoň dvouhodinová. „V nouzi lze akceptovat i devadesát minut,“ dodal nicméně.

A ještě páteční večerní program australského smíška pro případ, že by měl nazítří opravdu volno: „Hojně bych popil saké a pak šel příjemně unaven spát!