Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat s penalizací nesouhlasí

Kvjat s penalizací nesouhlasí

Komisaři takto zabíjejí sport

Daniilu Kvjatovi se podařilo protnout cíl letošní Velké ceny Mexika na devátém místě. Ze zisku dvou bodů se ale i přesto ruský závodník radovat nemohl.

Pilot Toro Rosso se totiž v závěru dostal do křížku s Nikem Hülkenbergem, kterého v poslední zatáčce poslal po kontaktu do zdi. Tento počin byl nedlouho po skončení závodu „oceněn“ od sportovních komisařů desetisekundovým trestem a rodák z Ufy tak ve výsledkové listině putoval na první nebodovanou 11. příčku.

Toto rozhodnutí podle očekávání u Kvjata pozitivní reakci nevyvolalo a komisaře obvinil, že tímto způsobem zabíjejí sport:
„Nechci o tom moc mluvit, stále jsem tím ale hodně znepokojen a jako závodní jezdec s tím silně nesouhlasím. Bylo nám totiž řečeno, že můžeme závodit. Já jsem útočil, Nico se pochopitelně bránil a došlo ke kolizi. Ale víte, něco takového se stává, zvláště v poslední zatáčce posledního kola. Myslím si, že lidé rádi vidí závodění a dostáváme-li za něco takového penalizace, tak se tím zabíjí sport. Ano, občas se mi nelíbí, co komisaři předvádějí,“ zlobil se bronzový muž z letošní Velké ceny Německa.

 Daniila Kvjata rozhodnutí sportovních komisařů nepotěšilo.

Pokud jde o druhého aktéra incidentu Hülkenberga, ten měl pro počínání svého soupeře pochopení: „Pochopitelně je vinen on, nechal jsem mu spoustu prostoru. Trochu však ťuknul do mého zadního kola a vůz se roztočil. Je to ale závodění a jako jezdec máte povinnost něco takového zkusit, takže jej opravdu nechci vinit. Samozřejmě je ale třeba to provést čistě, aniž byste do někoho narazili a poslali vůz do zdi.“

Jezdci Renaultu nakonec přišlo Rusovo potrestání vhod. Posunul se totiž díky němu na 10. místo a rozšířil tak své konto alespoň o jeden bod.