Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel prohrál pole position ve třetím sektoru

Vettel prohrál pole position ve třetím sektoru

Alespoň jeho oblíbený klub vyhrál

Z jedné věci mohl mít Sebastian Vettel v sobotu radost. Jeho milovaný klub Eintracht Frankfurt rozstřílel v bundeslize favorizovaný Bayern Mnichov 5:1. Sám si ale drbal hlavu. K zisku pole position mu chyběl jen chloupek. Přesně dvanáct tisícin sekundy.

Třetí sektor byl příliš konzervativní,“ hledal příčinu. „Už jsem moc myslel na to, abych neudělal chybu. Říkal jsem si, že mám ještě druhý pokus, jenže v něm jsem se nezlepšil. Plán mně nevyšel.

Rozbor mezičasů to potvrzuje. Vettel porazil Bottase jen v prvním úseku (o 143 tisícin), v dalších dvou už byl pomalejší.

Vettel věří, že druhá pozice na startu může být výhodou

Začínat z pole position nemusí být zase taková výhra, jak se ukázalo v nedávné minulosti,“ snažil se působit optimisticky. „Cesta do úvodní zatáčky se zdá být lepší z vnější, než z vnitřní strany. Ale to tvrdím jen proto, že jsem skončil druhý...

V autě jsem se cítil mnohem lépe než včera, to jsem potřeboval,“ liboval si. V pátek Ferrari ztrácelo v dlouhých úsecích na Mercedes zhruba tři desetiny kolo. Smažou provedené úpravy tento hendikep? „Odvedli jsme velký kus práce. Určitě nám to v závodě pomůže. Do jaké míry, nedokáži teď ještě odhadnout,“ volil opatrná slova exmistr světa, který je přesvědčen, že se hlavně změní k lepšímu chování tvrdých pneumatik.