Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat si s chutí zanadával

Kvjat si s chutí zanadával

Trest za kolizi s Pérezem považuje za blbost

Daniil Kvjat nešel po skončení Velké ceny USA pro ostré slovo daleko. Nelze se mu divit. Podruhé za sebou ho sportovní komisaři připravili o bodový zisk.

Tentokrát byla příčinou situace v závěrečném kole. Ruský závodník se dral před Péreze tak vehementně, že ho poslal do únikové zóny a ještě mu pošramotil přední křídlo. Byl sice odmávnut jako desátý, ovšem dlouho se z tohoto umístění neradoval. Pětisekundová penalizace ho srazila o dvě příčky níže a bodík bral právě Mexičan.

Skóroval nicméně i Kvjat. Jenže si připsal na svoje konto bod trestný.

Sergio Pérez se nakonec bodu přece jen dočkal

Po zhlédnutí opakovaných záběrů se nelze ubránit pocitu, že pilot Toro Rosso byl potrestán právem. On to ale vidí úplně jinak. „Svinstvo. Je to neuvěřitelné. Nemám pro to slov. Totální blbost,“ těmito nehledanými výrazy glosoval verdikt, jenž mu pořádně ležel v žaludku. „Jel jsem po vnitřní straně a on mně otevřel dveře. Potom jsme se dotkli a já ho předjel. Normálka.

Pérez naopak vyjádřil svoji spokojenost a upozornil, že Kvjat si nedovoleně počínal už při průjezdu úseku pod žlutými praporky (kvůli odstavenému Magnussenovu vozu), v němž nesnížil dostatečně rychlost. Jinak by prý nemohl svého protivníka tak bleskově dotáhnout. „Myslím si, že to prostě přehnal. Nezpomalil, hned na mě zaútočil a nakonec do mě najel,“ sdělil jezdec Racing Pointu, který se po startu z boxové uličky za svůj výkon stydět rozhodně nemusí.