Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brawn původně o Hamiltonovi pochyboval

Brawn původně o Hamiltonovi pochyboval

Je tak odlišný od Schumachera...

Současný ředitel sportovních záležitostí F1 Ross Brawn byl při všech titulech Michaela Schumachera. A chybělo málo k tomu, aby byl i při prvním titulu Lewise Hamiltona v barvách Mercedesu, přičemž právě jeho přínos šampion vyzvedl po získání titulu v roce 2014. Michael Schumacher je jediný, kdo v MS F1 dokázal získat sedm mistrovských titulů, Lewis Hamilton jich má aktuálně, také jako jediný, šest.

Mohli byste si myslet, že Brawn měl prostě čich na budoucí velké šampiony, ale není tomu tak. Sám se totiž přiznává, že v Hamiltonovi během šéfování týmu Mercedes neviděl budoucího mnohonásobného šampiona. Právě proto, že předtím byl při úspěších Michaela Schumachera a britský jezdec mu po pracovní stránce není vůbec podobný.

"Největší z komplimentů, které mohu o Lewisovi říci, je že našel svou unikátní cestu, jak se stát velkým šampionem," řekl Brawn v reakci na Hamiltonův šestý titul. "Musím přiznat, že když jsem s ním v roce 2013 začal spolupracovat, nebyl jsem si vůbec jist, zda dokáže fungovat jako profesionální závodník.

Za vzor jsem měl Michaela Schumachera, člověka totálně soustředěného na dosažení úspěchu, který vedle toho mimořádně pečlivě hlídal své soukromí své i svojí rodiny. Lewis měl už tehdy velmi eklektický přístup ke kariéře. Byl stoprocentním profesionálem, ale k životu mnicha měl rozhodně mnohem dál než Michael. Lewis se vždy pohyboval i v dalších kruzích, ve světě hudby a módy. Právě to mu dává energii rozvíjet talent. Zároveň se dokáže udržovat v nejlepší fyzické kondici, což už je dnes pro jezdce F1 nezbytností.

Mercedes v tom Lewise dokáže podpořit. Vytváří mu stimulační prostředí, ale zároveň mu dokáže ponechat tolik svobody, kolik potřebuje. Totu Wolffovi a celému týmu tedy gratuluji nejen k postavení dalšího úžasného vozu, ale také k tomu, že Lewisovi umožnili vyrůst v jednoho z nejlepších jezdců historie F1."