Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso vybojoval premiérové rallyové pódium

Alonso vybojoval premiérové rallyové pódium

Skončil třetí v Saudské Arábii

Dvojnásobného šampiona F1 z let 2005 a 2006 Fernanda Alonsa čeká na počátku příštího roku další velká výzva. Po dobytí čtyřiadvacetihodinovek v Le Mansu a v Daytoně a po neúspěšných pokusech v závodě 500 mil Indianapolisu se nyní Španěl pokusí prorazit na rallyové scéně, když v barvách týmu Toyota Gazoo Racing nastoupí do 42. ročníku slavné Rallye Dakar.

Jeho doposud poslední vystoupení nasvědčuje tomu, že po letech strávených na okruzích se nyní rodák z Ovieda začíná zabydlovat také v pouštích. Čtyřdenní podnik Al Ula-Neom Cross Country Rally v Saudské Arábii totiž skončil pro Alonsa a jeho spolujezdce Marca Comu, kterému se v minulosti podařilo Rallye Dakar vyhrát pětkrát v kategorii motocyklů, pódiovým úspěchem. Dvojice obsadila v konečném pořadí třetí místo.

 „Byla to dobrá čtyřdenní příprava na Dakar. Objevili jsme zde nový terén a věci. Třetí místo v posledních dvou etapách a zároveň v celkovém pořadí znamená mé první rallyové pódium v životě. Je dobře, že se tak stalo nyní. Dává nám to před Dakarem sebedůvěru,“ uvedl pro Saudi Gazette účastník 314 velkých cen F1, který o svém bronzovém úspěchu rozhodl v předposlední etapě po penalizaci Khalida Al Qasimiho.

Fernando Alonso už nyní ví, jak chutnají úspěchy v rallye

 

Společně s Alonsem a Comou vystoupili na stupně vítězů také stříbrný Yasir Seaidan se svým spolujezdcem Francoisem Cazaletem a vítězná posádka Yazeed Al Rajhi - Konstantin Žilcov.