Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Concorde ještě není podepsána, uvědomuje si Carey

Concorde ještě není podepsána, uvědomuje si Carey

Jednání pokračují

Nová pravidla pro rok 2021 jsou již známa a budou odsouhlasena. Jenže téměř nic ještě není vytesáno do kamene. Nyní totiž F1 potřebuje, aby týmy podepsaly nové smlouvy, z tradice nazývané concordskými, čímž se zavážou k účasti ve F1 a dodržování těchto pravidel minimálně do roku 2025. Ani jeden z týmů tak ale ještě neučinil, a především silné stáje otevřeně říkají, že si ještě budou klást podmínky.

"V podstatě jsme stanovili, jaké budou struktury a obchodní podmínky po roce 2020. Nyní máme za úkol co nejdříve sesbírat podpisy všech týmů, čímž ukončíme období nejistoty," řekl Chase Carey, výkonný ředitel F1. "Vlastně jsme se dohodli, jak bude formule 1 řízena a co se bude jak dělat. Takže pravidla jsou v procesu schvalování, jenže nás ještě čeká podepisování dvoustranných dohod."

Jednou z věcí, kterou mnohé týmy nejsou vůbec nadšeny, je navýšení ročního maximálního limitu závodů na 25. To by byla pro jejich členy obrovská zátěž. Po finanční stránce by to znamenalo vyplácení peněz se spoustu přesčasů, letenek, hotelových pokojů a mnoho dalšího.

"Víme, že každý závod stojí zaměstnance pot a slzy, proto přemýšlíme nad tím, kolik je jich únosných. Ale nemůžete říct přesné číslo. Kdybyste se zeptali jezdců, tak vám řeknou, že maximum je 21, 22, 23... Než jsme počet zvýšili na 22, přijali jsme opatření. Před sezonou se testuje v Barceloně, tento test jsme omezili. Dosud to pro zaměstnance byly plné dva týdny, teď to bude méně. Také jsme upravili závodní víkend.," uvedl Carey.