Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams s výběrem jezdce nespěchá

Williams s výběrem jezdce nespěchá

Jméno se nejspíš dozvíme až po sezoně

Antonio Giovinazzi zůstává jezdcem Alfa Romeo, Red Bull rozdělí své tři volné sedačky mezi Alexandera Albona, Pierra Gaslyho a Daniila Kvjata. Jedinou možností, jak bychom příští rok mohli ve F1 přivítat alespoň jednoho nového jezdce, by bylo jeho angažování do týmu Williams.

Nejčastěji se v souvislosti s kokpitem uvolněným Robertem Kubicou mluví o Nicholasovi Latifim, kterému je 24 let, aktuálně je druhý ve F2 a jeho otec je úspěšným byznysmenem. Takže je mladý, rychlý a bohatý, čímž splňuje všechny parametry. Kromě toho je již testovacím jezdcem týmu z Grove. Williamsu však postavení posledního lovce v bohatém revíru vyhovuje a mohl by se dohodnout i s někým jiným. Proto definitivní rozhodnutí pravděpodobně nepadne ani v nejbližších týdnech.

"To, že Nicholas jezdí tréninky, je součástí plánu ze začátku roku, neberte to jako nápovědu," upozorňuje Claire Williamsová. "Médiím jsme jasně řekli, že jméno druhého jezdce neoznámíme dříve, než skončí závod v Abú Zabí."

Oznámení jezdce se silným sponzorským zázemím se od Williamsu očekává hlavně kvůli jeho nelichotivým výsledkům. Již druhý rok v řadě skončí v hodnocení konstruktérů poslední. Následkem toho obdrží nižší roční platby od majitelů formule 1.