Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc dostane nový motor

Leclerc dostane nový motor

Na roštu půjde minimálně o deset míst vzad

Scuderia Ferrari potvrdila, že Charles Leclerc obdrží pro VC Brazílie jiný motor. Jde o důsledek potíží, které ho potkaly při minulém závodě v Austinu. Monačan tak zcela určitě na Interlagosu stát v čele startu nebude.

Čeká ho totiž odsun o deset míst na roštu vzad. Pokud však tým přistoupí k výměně dalších limitovaných komponent, jakými jsou jednotka MGU-H nebo turbo, ocitne se Leclerc na samotném chvostu pole.

 

Charles Leclerc další pole position do své sbírky v Brazílii nepřidá

 

Ve třetím tréninku v Texasu postihla rudý monopost s číslem 16 porucha v podobě úniku oleje z netěsného rozvodu. Narychlo byl do podvozku zabudován již použitý agregát, takže se jezdec penalizaci vyhnul. Stáj se nicméně rozhodla nasadit v Brazílii raději nový motor, než opravovat ten původní. Podle dostupných informací se jedná o identické provedení, tedy žádný další vývojový stupeň.

Budeme potrestáni, ale zároveň pojedeme na obvyklé rychlostní úrovni. V Austinu se musel Charles spokojit s méně výkonným a ne zcela novým motorem. Nyní znovu ukážeme náš bojový duch a potvrdíme, že auto udělalo velký pokrok,“ prohlásil šéf Scuderie Mattia Binotto.