Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albona v prvním tréninku zradily brzdy

Albona v prvním tréninku zradily brzdy

Red Bull byl příliš optimistický

Alex Albon vyhrál úvodní trénink na VC Brazílie. Hlavně ale kvůli tomu, že před jeho koncem v předposlední zatáčce havaroval a zapříčinil tak jeho předčasné ukončení.

Thajec doplatil na to, že na hladké pneumatiky přešel zřejmě dříve, než bylo zdrávo. Trať sice po dešti osychala, ale skrývala jiné nebezpečí. „Asfalt byl studený. Kvůli tomu se ani pořádně nezahřály brzdy. Takže došlo k tomu, že jsem chtěl zabrzdit, jenže to nešlo. Bohužel se to stalo v nejméně vhodném místě,“ postěžoval si.

Alex Albon nechtěně přidělal svým mechanikům práci

Mládenci měli během polední pauzy kvůli opravě napilno, ale stane se,“ konstatoval smířlivě šéf Red Bull Racingu Christian Horner. „Dráha byla pro slicky zřejmě ještě příliš mokrá. Chtěli jsme však zvládnout co nejvíce kol, abychom získali potřebná data. Patrně jsme byli příliš optimističtí.

Horner současně prohlásil, že Albon na havárii nenese žádnou vinu. Do potíží se ve stejné chvíli ostatně dostali i další, včetně jeho kolegy Maxe Verstappena. Nizozemec se roztočil v Sennových esíčkách, s pořádnou dávkou štěstí nicméně zabránil nejhoršímu.