Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottasovi pomohla výměna inženýrů

Bottasovi pomohla výměna inženýrů

Druhá část garáže se teď opičí po mistrech

Lewis Hamilton i loni předčil týmového kolegu, ale méně výrazně než v roce 2018. Po prvních čtyřech závodech měli dokonce absolutně shodné skóre, dvě první a dvě druhá místa. Vypadalo to, že Valtteri Bottas bude jeho jediným vážným konkurentem v boji o mistrovský titul. Musel zabrat a až série čtyř vítězství v dalších čtyřech závodech mu vytvořila bodový náskok a vrátila život v týmu do zaběhlých kolejí. Za klíčovou zpětně považuje ztrátu sekundárního inženýra. Ricciardo Musconi před sezonou přešel na opačnou stranu garáže Mercedesu a stal se Bottasovým hlavním závodním inženýrem.

"Rozhodně mi to nepomohlo," řekl Hamilton o interním přestupu. "Tvrdě pracujete, abyste si se svými inženýry vytvořili dobrý vztah, budujete důvěru. S Bonem (Peterem Bonningtonem, jeho hlavním inženýrem) a dalšími inženýry jsme vytvořili skutečně velmi dobrý tým. Ricky je mimořádně talentovaný inženýr, takže přirozeně hledal cestu k postupu a příležitost se naskytla na opačné straně garáže. Asi jsem mu pomáhal víc, než si uvědomoval, jenže totéž platilo i opačně.

Když pak člověk přejde k druhému vozu, tak může jednoduše říci: Poslouchej Valtteri, s Lewisem jsme tohle dělali takto a to takhle. Jeho tým teď pracuje velmi podobně jako můj. Opět jsem musel vymyslet, jak dělat věci trochu jinak a trochu lépe. A čím blíže jste ke sto procentům, tím hůře se tyhle věci vymýšlejí.

V prvních závodech sezony zpravidla nebývám bezchybný, protože zkouším, co všechno se s vozem dá udělat. Najednou se začalo mluvit o Bottasovi 2.0 a po čtyřech závodech jsme na tom byli stejně, každý měl dvě vítězství. Samozřejmě jsem pak myslel i na tyto věci, vždyť jsem také jenom člověk."

Po první velké ceně se do čela šampionátu dostal Bottas a Hamiltona čekal boj