Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šance McLarenu na titul přijde nejdříve v roce 2022

Šance McLarenu na titul přijde nejdříve v roce 2022

Rozpočtový strop začne účinkovat až po roce

Dnes tu máme jedno méně optimistické, ale zato odhodlané a racionálně znějící vyjádření ředitele McLarenu Zaka Browna. Tým z Wokingu investuje do personálu, aerodynamického tunelu i simulátoru a od příštího roku chce mít rozpočet na úrovni jeho stropu.

Přesto jsou vyhlídky na den, kdy bude McLaren opět vítězit, stále vzdálené. Pointa je v tom, že vůz na sezonu 2021 se bude vyvíjet tento rok, tedy bez rozpočtového stropu. Za spravedlivějších podmínek tedy bude vznikat až vůz pro sezonu 2022.

"Top týmy se budou muset vzdát velké části rozpočtu i zaměstnanců. Jistě to pro ně nebude jednoduché," řekl Brown v rozhovoru pro auto motor und sport. "Věříme, že naše šance přijde v roce 2022 a následujících sezonách."

Týmu letos nezbývá než bojovat o obhajobu čtvrtého místa z loňské sezony a zkusit smazat část z rychlostního rozdílu mezi ním a třemi největšími stájemi, který byl v minulém roce propastný. Zároveň to bude poslední rok s motorem Renault. Od příštího roku budou vozy McLarenu opět pohánět motory Mercedes. Tým si po delším čase našel i hlavního sponzora. Na letošním voze bude dominovat kampaň A Better Tomorrow společnosti British American Tobacco.

Návrat mezi špičku do dvou let by byl velkým překvapením.