Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Lidé od FIA prý nejevili o Correův osud zájem

Lidé od FIA prý nejevili o Correův osud zájem

Hubertovi rodiče mu napsali do nemocnice

Juan Manuel Correa, který na rozdíl od Anthoinea Huberta přežil děsivou nehodu v závodě F2 loni ve Spa-Francorchampsu, si stěžuje na chování činitelů FIA.

Všichni odjeli do Monzy a já zůstal následující čtyři dny v nemocnici skoro pochovaný. Nepřišel za mnou žádný člověk z FIA, nebyl nikdo, kdo by se o mě postaral,“ vybavuje si s hořkostí v hlase Correa v rozhovoru, který poskytl německé zpravodajské televizi n-tv.

Jezdec utrpěl těžká poranění pravé nohy a páteře, nicméně se nenacházel v akutním ohrožení života. To se radikálně změnilo, když u něj došlo k náhlému selhání plic.

Correa se domnívá, že v tomto momentě by byla ku prospěchu intervence lékařských odborníků FIA. Krize totiž nastala v důsledku silného přetížení, jemuž byl vystaven v okamžiku střetu s Hubertovým vozem. „Doktoři v Lutychu, kde jsem ležel, s tím neměli žádné zkušenosti. Tvrdili, že dosud neviděli nikoho, kdo by přežil tak silný náraz,“ vzpomíná. 

Už nikdy se na stupních vítězů nepotkají...

Po rychlém transportu na specializovanou kliniku v Londýně se dostal z nejhoršího a v současnosti absolvuje doma v USA rehabilitační program. Jeho pravá dolní končetina je však stále zpevněna kovovými výztužemi.

Není vůbec jisté, zda se dá zcela do pořádku. On ale nepochybuje o tom, že se vrátí do světa rychlých kol: „I kdyby to mělo trvat dva roky. Tím jsem si jistý.

Podpory se mu dostává nejen od vlastní rodiny, ale i od těch, kteří onu tragickou sobotu přišli o syna. „Po pár týdnech, poté, co pochovali Anthoinea, mně do nemocnice poslali vzkaz, v němž mně přáli brzké uzdravení a všechno nejlepší do dalšího života. Ohromně mě to zvedlo po psychické stránce,“ dodává z Ecuadoru pocházející závodník.