Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel už není u Ferrari číslo 1

Vettel už není u Ferrari číslo 1

Do sezony vstoupí rovnocenná jezdecká dvojice

Před začátkem minulé sezony, a i dlouho poté, Scuderia Ferrari jasně deklarovala, že Sebastian Vettel je jejím jezdcem číslo 1 a Charles Leclerc se má od něj učit. Monačan se však učil rychle a v druhé polovině roku to už vypadalo, že v týmu jsou dva rovnocenní jezdci. Na začátku roku 2020 je to oficiální. Vettel a jeho zkušenosti jsou pro tým stále důležité, ale o status týmové jedničky přišel.

"Je přirozeným vůdcem a klíčovou osobností našeho projektu. Vždy najde správná slova, je vyrovnaný a motivovaný. A statisticky, čím déle máte jezdce ve svém týmu, tím více z něj dokážete dostat, což rozhodně platí v Sebastianově případě," řekl Laurent Mekies, sportovní ředitel Ferrari.

"Tento rok začneme se dvěma jezdci na stejné úrovni," navázal šéf týmu Mattia Binotto. "Pokud se v nějakém bodě sezony stane, že jeden z jezdců bude mít v šampionátu markantní bodový náskok, tak se nad tím opět zamyslíme. V takovém případě by bylo pouze normální a zcela přirozené soustředit úsilí na jednoho z nich, aby se maximalizovala šance na zisk titulu. Na takové úvahy ale ještě budeme mít spoustu času."

Kterého z nich Ferrari podpoří v boji o titul?