Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bez Aston Martinu bude život lehčí

Bez Aston Martinu bude život lehčí

Red Bull nelituje ztrátu titulárního partnera

Tým Aston Martin Red Bull Racing má před sebou poslední sezonu. Sice zůstane i nadále ve F1, stejně jako Red Bull i Aston Martin, ale už nebudou spolu. Podíl v automobilce koupil majitel Racing Pointu a veškerá její podpora bude přesměrována na tento tým, který se nejspíš bude jmenovat prostě Aston Martin a bude vystupovat jako tovární stáj této britské luxusní značky.

Tým Red Bull tedy přichází o mnoho milionů ročně, ale Helmut Marko z toho prý vůbec nesmutní. Naznačil, že smlouva s Aston Martinem, podepsaná dříve, než tým získal tovární podporu Hondy, je nyní spíše břemenem než pomocí.

"Já jsem s tím vším více než spokojený," řekl šéf motorsportu Red Bullu. "Můžeme být více než spokojeni s pokrokem na straně techniky, hlavně v oblasti spolehlivosti. Celý soubor ale musí zahrnovat i marketing, promo a jezdce, má-li být spolupráce úspěšná. A v tom nám odchod Aston Martinu z pozice titulárního sponzora hodně usnadní život s Hondou."

Není ostatně vyloučeno, že příští rok se titulárním sponzorem stane Honda a tým se přejmenuje na Honda Red Bull Racing nebo Red Bull Racing Honda.

Aston Martin Red Bull Racing Honda prostě zní divně