Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zaměstnanci Ferrari opouštějí Itálii

Zaměstnanci Ferrari opouštějí Itálii

Jich se karanténa nedotkla

Itálie uzavřela miliony svých občanů žijících na severu země do karantény. V této oblasti leží i město Maranello s továrnou Ferrari. Jeho zaměstnancům ale karanténa nebrání vycestovat do Austrálie, kde se tento týden pojede první velká cena sezony. Pro nezbytné pracovní povinnosti platí výjimka a její platnost pro zaměstnance Scuderie Ferrari potvrdila i italská vláda.

"Je pravdou, že klíčoví zaměstnanci Ferrari dostali výjimku. Je jim umožněno opustit Itálii a odletět do Austrálie, kde se bude tento víkend konat první závod mistrovství světa F1,“ potvrdil mluvčí týmu.

Odpovědnost za zdraví zaměstnanců a nešíření nákazy tak italská vláda svěřila do rukou Ferrari a věří, že se bude chovat zodpovědně.

Hodinu a čtvrt jízdy autem od Maranella leží Faenza, kde sídlí druhý z italských týmů AlphaTauri. Tato jižnější oblast však není v červené karanténní zóně a tým by neměl mít žádné problémy.

To už nemusí platit pro všechny zaměstnance týmu Haas. Ten je sice oficiálně americký, ale aerodynamické oddělení si zřídil u Dallary, ve městě Varano de'Melegari, které je na okraji této zóny.

Alfa Romeo je sice italská automobilka, ale tým F1 s tímto jménem sídlí ve Švýcarsku a opatření se jej tedy nijak nedotkla.

Ferrari bude v Austrálii v plné síle. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz