Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hráči se mohou těšit na sérii manažerských simulátorů

Hráči se mohou těšit na sérii manažerských simulátorů

Licenci získalo špičkové studio

Hráči videoher a příznivci F1 se dočkají další herní série. Studio Codemasters od roku 2010 každý rok vydává novou verzi svého závodního simulátoru s aktuálními jezdci, týmy i okruhy. Vedle toho se F1, hlavně za nových majitelů, pokusila prosadit i na poli mobilních her, ale moc jí to nevyšlo. Dnes bylo oznámeno, že portfolio rozšíří manažerské simulátory pro PC a herní konzole. Licenci získalo studio Frontier Development a v letech 2022 až 2025 má na trh vypustit čtyři herní tituly.

Frontier má za sebou hodně úspěšné roky. Jeho simulační hry Elite Dangerous, Planet Coaster, Jurassic World Evolution a Planet Zoo se dodnes těší velké popularitě. Při ucházení se o značku Formula One mu nejspíš pomohlo hlavně zpracování Jurského světa, kdy vytvořil sice méně komplexní, ale o to přístupnější hru, v níž se hráč ujímá role ředitele dinosauřího parku.

Jelikož poslední tři produkty Frontieru byly v tomto stylu, můžeme spekulovat, že bychom se ve hře z prostředí F1 mohli ujmout řízení okruhu. Avšak vzhledem k tomu, že během čtyř let mají být vydány čtyři hry, je mnohem pravděpodobnější, že se hráči v roce 2022 posadí do křesla ředitele jednoho z deseti týmů F1. Ve třech pokračováních by se pak koncept zdokonaloval, získával na obsahu a samozřejmě by se aktualizovaly jezdecké sestavy a konkurenceschopnost týmů.

Licenci F1 mají v rukou specialisté v oboru výstavby virtuálních zábavních parků. Foto: Frontier Developments

Zdroj: FORMULE.cz