Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

F1 nebude závodit ani v Bahrajnu a Vietnamu

F1 nebude závodit ani v Bahrajnu a Vietnamu

Začne sezona až v Monaku?

Právě bylo oficiálně oznámilo, že na neurčito se překládají i Velké ceny Bahrajnu a Vietnamu, plánované na 22. března, respektive 5. dubna.

Společné prohlášení o tom vydaly FIA, vedení F1 a promotéři jednotlivých podniků. „V minulých dnech jsme vedli s F1 a FIA neustálá jednání,“ uvedl šejch Salman bin Isa Al Chalifa, šéf okruhu v as-Sachíru. „Společné rozhodnutí závod odložit je správné, zejména vzhledem k vývoji situace a naší nejvyšší prioritě, chránit zdraví všech zúčastněných. Doufáme, že budeme moci přivítat F1 někdy později v tomto roce.“ Až dosud platilo, že se příští týden v Perském zálivu pojede, ovšem bez diváků.

Výpadek Vietnamu se víceméně předpokládal, už vzhledem k mimořádně přísným podmínkám, které tamní vláda zavedla při vstupu do země.

Co je zajímavé. V komuniké se píše: „Formule 1 a FIA očekávají, že sezona začne koncem května v Evropě.“ To by znamenalo, že na odpis jsou i Zandvoort a Barcelona. 

Vypadá to, že premiérovým podnikem bude nečekaně Monte Carlo. Foto: Mercedes

Globální situace ohledně nemoci Covid-19 se neustále vyvíjí a je těžko předvídatelná. Proto je správné, že si bereme čas potřebný k tomu, abychom ji posoudili a došli k potřebným rozhodnutím,“ uvedl nejvyšší představitel F1 Chase Carey.

Společně s formulí 1, bahrajnským a vietnamským autoklubem a místními pořadateli jsme se dopracovali k závěru, že přesunutí obou velkých cen na pozdější termín je, na základě dostupných informací, jedinou možnou alternativou,“ doplnil ho prezident FIA Jean Todt.

Zdroj: Formula 1