Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Členům týmů F1 začal běžet čas v karanténě

Členům týmů F1 začal běžet čas v karanténě

Šéf McLarenu zůstal v Austrálii s nemocným

Většina členů týmů se již vrátila z Austrálie do Evropy a začínají jim běžet dva týdny karantény. I z tohoto důvodu musely být zrušeny závody v Bahrajnu a ve Vietnamu, zatímco ohledně Nizozemska, Španělska a Monaka ještě není nic jisté.

"Zaměstnanci musejí zůstat v karanténě, která v některých případech potrvá až do konce března," informuje TV stanice RTL. "Sezona by tedy mohla pokračovat na začátku, uprostřed, nebo až na konci května. To se bude odvíjet od globálního vývoje boje s koronavirem."

Nejtvrději byl zasažen tým McLaren, jelikož u jednoho z jeho zaměstnanců v Austrálii byl potvrzen koronavirus. Carlos Sainz tak kupříkladu stráví dva týdny v domácí karanténě, šéf týmu zůstal v Melbourne s nakaženým a dalšími 13 lidmi v karanténě.

"V noci jsem řešil záležitosti týmu a prozatím zůstávám s našimi zaměstnanci v Melbourne, abych je podpořil," cituje F1-Insider Andrease Seidla.

Ostatní týmy rychle kompletně opustily australskou půdu.

"Dostat se do letadla z Melbourne bylo překvapivě jednoduché," prozrazuje týmový manažer Racing Pointu v rozhovoru pro auto motor und sport. "Letadla byla poloprázdná. Tým bude v karanténě do konce března, přestože my tomu raději říkáme výjimečné volno."

Práce v továrnách ale pokračují.

"Práce na projektech 2020 a 2021 budou normálně pokračovat. Nezavíráme brány," rvrdí Helmut Marko z Red Bullu.

Seidl zůstal v Austrálii jako morální podpora. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.cz