Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Montréal se zatím nevzdává

Montréal se zatím nevzdává

Svou velkou cenu chce uskutečnit v pravidelném termínu

Okruh Gillese Villeneuvea v Montréalu pokračuje v přípravách na Velkou cenu Kanady 2020.

Velká cena Austrálie byla zrušena, závody v Bahrajnu, Číně a Vietnamu byly odloženy na neurčito. VC Nizozemska a VC Španělska nebyly přeloženy a zůstávají v kalendáři  v původních termínech 3. a 10. května. Podle vedení formule 1 je však dosti pravděpodobné, že i tyto závody budou muset být odloženy a s pořadateli se o tom už komunikuje. Stejně tak je v ohrožení Velká cena Monaka, takže sezona by měla začít až závody v Ázerbájdžánu a v Montréalu.

"Přípravy na Velkou cenu Kanady, naplánovanou na 14. června 2020, pokračují v souladu s plánem a nic nenaznačuje, že by se to mělo změnit," oznámil pořadatel. "Průběžně monitorujeme situaci a její překotný vývoj. Neustále komunikujeme s představiteli formule 1, FIA a veřejnou správou. Naší prioritou zůstává uspořádat podnik, který bude bezpečný pro diváky i personál. Pokud by se situace zásadně změnila, budeme vás po konzultaci s experty určitě informovat."

Odložené závody v Nizozemsku a ve Španělsku by se mohly jet v náhradních termínech během zrušené letní přestávky, která ve zkrácené sezoně nebude tak potřebná. Se závody ve vzdálenějších koutech světa to bude podstatně složitější.

Domácí velká cena Lanceho Strolla zatím není v ohrožení. Foto: Racing Point

Zdroj: Canada GP