Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Zandvoort si chce zachovat super pátek

Zandvoort si chce zachovat super pátek

S odkladem už počítá každý

Podle aktuální podoby kalendáře MS F1 by sezona měla začít 3. května v Zandvoortu. Prakticky nikdo v to ale nevěří. Dokonce ani sportovní ředitel podniku Jan Lammers.

Sice jsme ještě žádné oficiální vyrozumění neobdrželi, ale pochopitelně nebude nikdo překvapen, když se Velká cena Nizozemska odloží,“ uvedl. „Momentálně prostě vládne koronavirus. Samozřejmě bychom rádi v květnu jeli, jenže podle současné reality se musíme ptát, zda smíme vystavit fanoušky takovému nebezpečí. Veřejné zdraví je v této chvíli to nejdůležitější.“ 

Jan Lammers věří, že letos se VC Nizozemska přece jen uskuteční. Foto: Circuit Zandvoort

Ke spekulacím o možných náhradních termínech se Lammers odmítl vyjádřit. Předpokládá se, že Zandvoort spolu s Hanojí bude mít v tomto ohledu u Liberty Media prioritu.

Také si to myslím,“ přiznal Lammers. „Zatím jsme ovšem na tohle téma vůbec nejednali.“ Někdejší pilot F1 se rovněž postavil proti návrhu Rosse Brawna, aby v nouzovém režimu byly závodní víkendy jen dvoudenní. „Co nás charakterizuje, jsou fantastické pátky. Na každý den už je dávno vyprodáno. To nikde jinde nenajdete. Tam, kde v pátek zejí tribuny prázdnotou, je to dobré řešení. Pro Zandvoort ne,“ zdůraznil.

Zdroj: FORMULE.cz