Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Infikovaný mechanik McLarenu se uzdravuje

Infikovaný mechanik McLarenu se uzdravuje

Ostatní stáje pomohly týmu balit

Konečně příznivá zpráva. Čtrnácti členům ekipy McLarenu, kteří museli zůstat v izolaci v Melbourne, se vede dobře. Také zdravotní stav jejich kolegy, u něhož byla prokázána infekce koronavirem, se zlepšuje.„Už nevykazuje symptomy nemoci,“ uvedl v tiskovém prohlášení nejvyšší představitel McLarenu Zak Brown.

McLaren sklidil obdiv za to, jakým způsobem se postavil k účasti v australské velké ceně poté, co jeden z jeho mechaniků onemocněl. S pozitivním ohlasem se setkává i jeho péče o postižené. Šéf týmu Andreas Seidl s nimi zůstal až do sobotního večera, kdy se vydal domů do Mnichova. Stejně jako všichni, kteří se vrátili z Austrálie, podstoupí čtrnáctidenní karanténu a práci bude vykonávat formou home office. U protinožců nicméně zůstal jako podpora závodní inženýr Andreas Stella s malou skupinkou spolupracovníků.

 

Také Lando Norris a Carlos Sainz dlí momentálně v karanténě. Foto: McLaren

 

A ještě příklad solidarity v jinak vysoce konkurenčním prostředí F1. „Bez čtrnácti důležitých kluků byly demontáž našeho zázemí v Albert Parku a zabalení materiálu tvrdým oříškem. Ostatní týmy nám ale okamžitě nabídly pomoc. To je ten pravý duch závodění, kvůli kterému to děláme,“ uvedl Seidl.

Zdroj: McLaren