Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přípravy na VC Monaka pokračují

Přípravy na VC Monaka pokračují

V Monte Carlu zatím nic nezrušili

Monacký autoklub oznámil, že kvůli koronaviru prozatím zavírá své kanceláře. Přípravy ulic na velkou cenu F1, jakož i na závod série Historic, však mají nadále běžet v souladu s původním plánem.

Formule 1 kvůli nemoci CoVid-19 odložila na neurčito závody v Austrálii, Bahrajnu, Vietnamu a Číně a stejný osud s velkou pravděpodobností čeká Nizozemsko a Španělsko, které by se jinak měly konat na začátku května. Velká cena Monaka v kalendáři nechyběla od vzniku šampionátu v roce 1950 a pořadatelé to chtějí zachovat. Původní termín je 24. května, ačkoli v přepracovaném kalendáři by bylo místo i o týden později.

Jinak ale situace v Monaku nevypadá optimističtěji než jinde na jihu Evropy. Místní úřady následují příklad Francouzů a zavírají veřejná prostranství, obchody se zbytným zbožím i restaurace.

"Vzhledem k nejnovějším zprávám o zvýšeném ohrožení koronavirem (CoVid-19) a v souladu s nařízením ministerstva zdravotnictví se Monacký autoklub (ACM) rozhodl uzavřít své prostory pro veřejnost i pro své členy," píše se v tiskové zprávě. "Jak již bylo komunikováno v tiskové zprávě z 12. března, Historická velká cena Monaka (8. - 10. května 2020) i velká cena formule 1 (21. - 24. května 2020) by se měly konat v naplánovaných termínech."

VC Monaka 2019

Tradiční závod by mohl být zahajovacím podnikem sezony. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.cz