Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

COTA v Austinu propouští zaměstnance

COTA v Austinu propouští zaměstnance

Vypadává příjem od 600 000 návštěvníků

Pandemie koronaviru může mít negativní dopad dokonce i na podzimní Velkou cenu USA, i když ne ze zdravotních, ale finančních důvodů. Okruh v Austinu (COTA) musel být uzavřen. Úřady státu Texas zakázaly až do 1. května jakékoliv veřejné akce s účastí více než 250 osob.

A v tom je právě kámen úrazu. „V nadcházejících 90 dnech jsme měli naplánované podniky s dohromady více než 600 000 platících diváků. Byly buď zrušeny, přesunuty nebo je jejich konání značně nejisté,“ konstatoval šéf autodromu Bobby Epstein.

MS silničních motocyklů se překládá na 15. listopadu. Co bude se závodem IndyCar s původním termínem 26. dubna, se zatím neví. Navíc se patrně neodehraje ani mamutí koncert Rolling Stones 24. května. S penězi z těchto zdrojů se přitom v rozpočtu pochopitelně počítalo. 

Okruh v Austinu zažívá těžké časy, formule 1 se ale nechce vzdát. Foro: Pirelli

Epstein proto přistoupil k úsporným opatřením. Část personálu propustil a zbytku zkrátil pracovní dobu. „Je mně to upřímně líto. Všichni se v minulých letech snažili ze všech sil, aby se připravili na návštěvníky ze všech koutů světa. Teď se ocitli na dlažbě,“ uvedl Epstein v oficiálním prohlášení. „Je to skutečně příšerný čas pro naši branži. Nebude to mít ale žádný vliv na uspořádání letošní velké ceny F1.“

Zdroj: COTA