Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel je příliš starý

Vettel je příliš starý

Ve vlastní akademii ale Renault pilota F1 nevychoval

Cyrila Abiteboula čeká letos ožehavé vyjednávání. Zatímco Esteban Ocon je Mercedesem zapůjčen na dva roky, smlouva Daniela Ricciarda u Renaultu vyprší už po této sezoně. Loni se Francouzům ve F1 příliš nedařilo a pokud nenastane zásadnější obrat k lepšímu, klidně se jejich největší jezdecká hvězda začne poohlížet po uplatnění jinde.

Realizujeme dlouhodobý projekt,“ uvedl Abiteboul v rozhovoru pro televizní stanici Canal+. „Musíme si dávat pozor, abychom nepromarnili žádnou šanci.

Jenže i tak je docela dobře možné, že o Australana přijdou. U Red Bullu by o tom konečně mohli vyprávět. 

Ricciardo by další nepovedenou sezonu u Renaultu už asi neakceptoval. Foto: Renault

Pak se naskýtá otázka, kdo na jeho místo. Hned třem špičkovým borcům v prosinci skončí kontrakt. Že by Lewis Hamilton a Valtteri Bottas zatoužili právě po Renaultu, je krajně nepravděpodobné. Trochu reálněji se jeví eventuální příchod Sebastiana Vettela, jestliže by Ferrari rezignovalo na jeho služby. S Renaultem coby dodavatelem motorů byl spjat ve své mistrovské éře.

Nechci rovnou říkat ne, je to nepochybně skvělý pilot. Společně jsme vyhrávali. Ale pracuji raději se závodníky budoucnosti než minulosti,“ vyjádřil se poněkud neuctivě Abiteboul. Ricciardo je přitom oproti Vettelovi jen o dva roky mladší…

Renault spoléhá, že talenty dodá jeho jezdecká akademie. Zatím se tak ovšem neděje. Z jejích členů je momentálně nejdále Dán Christian Lundgaard, který postoupil do formule 2. K favoritům ale určitě patřit nebude.

Zdroj: FORMULE.cz