Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell považuje za nejbližšího soupeře Alfu Romeo

Russell považuje za nejbližšího soupeře Alfu Romeo

Williams už nemusí být nutně poslední

George Russell věří, že když se sezona konečně rozběhne, budou hlavními soupeři Williamsu vozy Alfa Romeo. To není pro tým italské automobilky žádné vyznamenání, protože britský mladík myslí na boj o poslední příčky v kvalifikaci i v závodě.

"Papírově by měla být našim nejbližším soupeřem Alfa Romeo," řekl Russell. "Rozhodně jsme ostatním týmům blíže než před 12 měsíci, ale nechci dávat velkolepé sliby. Lepší je dělat si svou práci a být spokojen s decentními výsledky. Nemám velká očekávání."

Podle testů, ať už v simulátoru nebo na reálné trati, bude letošní vůz Williamsu silnější v závodě než v kvalifikaci.

"Během testování to vypadalo tak, že budeme konkurenceschopnější v neděli než v sobotu. Těžko říci, jaký je důvod. Z vozu mám celkově dobré pocity, jenže nedokážu říct, zda bude rychlý. Osobně preferuji strašné, ale rychlé vozy před příjemnými, jenže pomalými.

Věřím, že tento rok budou moje dlouhé stinty mnohem lepší než loni. Pracuji na tom od konce minulé sezony. Také v zimních testech jsem se soustředil na to, abych z pneumatik za 60 kol dostal co nejvíce. Co se testů týče, s dlouhými stinty jsem byl už celkem spokojený. Doufám, že během sezony na to navážu."

Horší než loni to už nebude. Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.cz