Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stříbro už stačit nebude

Stříbro už stačit nebude

Galáš chce letos titul

Loňský ročník byl pro Jáchyma Galáše na scéně TCR premiérovým. A v novém prostředí se osmělil velice rychle. Již ve své debutové sezoně si totiž připsal na konto dvě prvenství a na konci roku mohl slavit titul vicemistra. Letos by ale podobný výsledek českého závodníka neuspokojil. Tentokrát je již jeho cílem vítězství v šampionátu.

„Letos bych chtěl vybojovat titul. Loňské druhé místo představovalo skvělý začátek, ale v této sezoně již pro mě bude cílem celkové prvenství. Největšího soupeře v boji o titul pro mě bude představovat bezpochyby Vesnič. Určitě bude chtít titul obhájit a udělá pro to vše. Ze všech závodníků má nejvíce zkušeností a právě proti takovým jezdcům má pak vítězství o to větší cenu. I Makeš by ale mohl zasáhnout do boje o přední pozice. Už s Renaultem Clio se byl schopen za krátkou dobu naučit jezdit rychle. A vůz TCR je v podstatě pouze rychlejší Clio,“ uvedl jezdec stáje GT2 Motorsport.

Na své premiérové vítězství dosáhl loni Jáchym Galáš v úvodním víkendovém závodě v Grobniku. Foto: ESET Cup

Syn bývalého závodníka Milana Galáše se ale rozpovídal také o svých plánech do budoucna: „Šampionát, kterého bych se jednou chtěl zúčastnit, je TCR Europe. Není nedosažitelný a mezi třiceti jezdci si člověk vždy skvěle zazávodí. Pokud bych ale někdy měl do takové série přejít, tak jedině až poté, co se mi podaří vyhrát TCR Eastern Europe.“

Na rozdíl od loňského roku letos Galáš nebude jediným jezdcem GT2 Motorsportu. Tým totiž nasadí ještě jeden Volkswagen Golf GTI, za jehož volant usedne Szymon Ladniak. S Polákem pak Jáchym vytvoří posádku pro závody vytrvalostního šampionátu kategorie TC-3500, které se budou konat během stejných víkendů jako TCR Eastern Europe. A dvojice bude mít na co navazovat. Galáš zde totiž loni získal titul.

zdroj: TCR Eastern Europe