Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi nabídli jen roční kontrakt

Vettelovi nabídli jen roční kontrakt

Dá přednost vrabci v hrsti?

Italská verze televizní stanice Sky přinesla na svých webových stránkách informaci, že jednání mezi Sebastianem Vettelem a vedením Ferrari o prodloužení spolupráce již započala.

Čtyřnásobnému mistru světa F1 letos, stejně jako Lewisu Hamiltonovi, dobíhá platná smlouva. Zatímco však úřadující šampion se o budoucnost nemusí obávat, u Vettela vypadá situace jinak. Týmový kolega Charles Leclerc ho loni dost výrazně zastínil, za což si vysloužil prodloužení kontraktu až do roku 2024.

O něčem podobném si jeho mnohem zkušenější parťák může nechat jen zdát. Podle Sky mu totiž Mattia Binotto nabídl jistotu jen na jednu sezonu a citelně nižší plat. Ten dosud činil 30 milionů eur ročně.

Vettela letos čeká nelehké rozhodnutí o dalším pokračování kariéry. Foto: Ferrari

Tuto částku si německá hvězda vymohla před třemi roky. Jenže to vládly v Maranellu jiné pořádky. Na druhé straně stolu tehdy seděli již zesnulý nejvyšší představitel Ferrari Sergio Marchionne a mezitím vyhozený šéf Scuderie Maurizio Arrivabene. Ve veteránovi Kimim Räikkönenovi navíc Vettel neměl nebezpečného konkurenta.

O tom, zda na aktuální návrh kývne nebo půjde o dům dál, lze jen spekulovat. Příliš mnoho otevřených dveří se mu ale nenaskýtá. Mluví se například o výměně s Danielem Ricciardem z Renaultu nebo o McLarenu.

Zdroj: FORMULE.cz