Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vyhrál šampionát ve voze LMP2

Verstappen vyhrál šampionát ve voze LMP2

E-sportovní závodění v plném proudu

Titul mistra světa F1 se Maxi Verstappenovi úspěšně vyhýbá, ale během současného volna se mu povedlo uspět alespoň ve vrcholovém e-sportu. Nizozemský mladík získal titul v sérii Racers Never Quit pořádaném v herním simulátoru iRacing.

Celkově 35 e-závodníků soutěžilo ve 12 závodech, přičemž do včerejšího posledního šel jezdec Red Bullu s velkým bodovým náskokem před svým nejbližším rivalem Kelvinem van der Lindem. Závodilo se na okruhu Suzuka a ve vozech kategorie LMP2. Podnik ovládl Van der Linde, který vyhrál oba závody, oba z pole position. Verstappen se po startu z druhého místa propadl do středu pole, ale dokázal se vrátit na šesté místo a titul měl už jistý. Fanoušci se shodují v názoru, že titul si zasloužil. Zvítězil v šesti z prvních deseti závodů, a to mu na startu prvního závodu sezony selhalo PC.

"První závod jsem mohl snadno vyhrát, ale už se stalo. Od té doby jsem sbíral co nejvíce bodů. Nebýt toho, měl bych titul jistý už před tímto víkendem. Dnes jsem poprvé vyzkoušel vozy LMP2 a překvapilo mě, jaká je s nimi zábava," řekl 22letý Verstappen.

Třetí v tomto šampionátu skončil 20letý závodník McLarenu Lando Norris. Jako Verstappen, i on je příznivcem e-závodění a soutěží i v náročnějších simulátorech. Pokud mu to technika umožní, zúčastní se obou dnešních závodů v herním simulátoru F1 2019. V profesionálnější sérii Not The GP zabojuje v pavouku jednokolových vyřazovacích závodů jeden na jednoho, večer se pak zúčastní oficiální Virtual GP Series.

"Soutěž pořádaná F1 je více o celebritách. Soutěž Veloce je zase serióznější. Máme tam sice youtubery a různé tvůrce obsahu, ale je tam i spousta specialistů na simulátory a lidí zaměřených konkrétně na F1 2019. Skce formule 1 je více o zábavě a celebritách. Také je to zábava, protože tam bude hodně reálných závodníků, ale nebude se to brát tak vážně," řekl Norris, jenž se přiznal, že před virtuálními závodem bývá nervóznější než před nasednutím do skutečného vozu.

"Z nějakého důvodu bývám velmi nervózní. Nervóznější, než když běží například skutečná kvalifikace. Nevím, možná je to tím, že doma nemám v krvi adrenalin ze skutečné jízdy. Možná ten mi pomáhá odbourat nervozitu. V simulovaném závodění prostě sedíte v křesle a je to podstatně klidnější zážitek. Prostě kroutíte volantem, a ještě vám zbývá čas myslet na jiné věci."

Norris, jak slíbil, má nový nekomplikovaný účes. Během vysílání na Twitchi mu lidé poslali více než 10 tisíc dolarů na boj s Covid-19 a výměnou za to vzal do ruky strojek na vlasy a...

Norris změnil účes. Foto: Lando Norris

Pokud byste chtěli zmíněné zápolení ve F1 2019 sledovat, Not The GP najdete na YouTube a Twitchi. Závodu Virtual GP Series se z aktuálních, bývalých, testovacích a juniorských jezdců F1 zúčastní Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez, Charles Leclerc, Arthur Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, Jenson Button, Anthony Davidson, Antonio Giovinazzi, Johny Herbert, George Russell, Nicholas Latifi, Pietro Fittipaldi a další. Závod na okruhu Albert Park by měl začít ve 22:00 našeho času, přičemž ho bude možné sledovat na YouTube, Facebooku, Twitchi. Profesionální přenos slibuje stanice ESPN2.

Zdroj: FORMULE.cz