Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Už došlo i na Velkou cenu Kanady

Už došlo i na Velkou cenu Kanady

Závod v Montréalu odložen na neurčito

Letošní šampionát MS F1 nezačne ani v Kanadě. Závod na okruhu Gillese Villeneuvea v Montréalu, plánovaný na 14. června, byl odložen na neurčito.

Toto rozhodnutí jsme učinili s těžkým srdcem,“ píše se v tiskové zprávě promotéra. „V uplynulých měsících jsme byli v neustálém kontaktu s vedením formule 1, s představiteli města Montréalu, regionálních a federálních úřadů. Řídíme se nařízeními příslušných institucí, týkajících se pandemie nemoci Covid-19. Naše myšlenky a dík patří mužům a ženám, kteří neúnavně pracují, abychom v těchto nejistých časech zůstali zdraví a v bezpečí a netrpěli nedostatkem.

Závod v Montréalu má vždy jedinečnou atmosféru. Foto: Red Bull

V předchozích týdnech jsme úzce spolupracovali s našimi kanadskými přáteli a podpořili jsme je i v tomto nutném kroku, který je vyvolán obavou o zdraví komunity F1 a diváků. Vždy se moc těšíme na cestu do fantastického Montréalu. Přestože budeme tentokrát čekat o něco déle, později v průběhu roku opět nabídneme skvělou show,“ uvedl šéf F1 Chase Carey.

Otázkou je, kdy to bude. Kvůli klimatickým podmínkám totiž termíny v pozdním podzimu nepřipadají v úvahu.

Sezona by měla podle současného stavu odstartovat 28. června na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet. Ruku do ohně za to ale nikdo nedá.

Zdroj: Canada GP