Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve formuli E už dostal červenou i Berlín

Ve formuli E už dostal červenou i Berlín

Restart nastane nejdříve v červenci

Vedení formule E oznámilo, že po dohodě s FIA prodloužilo přestávku v mistrovství až do konce června. Znamená to, že se neuskuteční E-Prix v Berlíně, plánovaná na 21. června. Není zřejmé, zda se jedná o odklad termínu nebo definitivní zrušení. Promotér seriálu Alejandro Agag však již anoncoval, že sezona se protáhne až do září.

Červencové závody (New York a Londýn) se ocitly v režimu podmíněné realizace. Zelenou dostanou pouze v případě, že se situace kolem nemoci Covid-19 v globálním měřítku uklidní. To lze ale jen těžko očekávat. 

Po bývalém berlínském letišti Tempelhof se v červnu formule prohánět nebudou. Foto: FIA Formula E

Společným cílem je vrátit se co nejdříve k závodění, ale prioritou ve všech rozhodovacích procesech musejí být zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců a celé komunity formule E - týmů, výrobců, partnerů, jezdců a fanoušků, stejně jako obyvatel pořadatelských měst,“ uvádí se v oficiálním prohlášení.

Současně se v něm vypočítávají možné kroky, které by umožnily šampionát zdárně dokončit. Patří k nim kromě jeho již zmíněného prodloužení také vyloučení účasti diváků, přesun na permanentní okruhy nebo dva podniky během jednoho víkendu.

Zdroj: FIA Formula E