Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Všechny evropské závody nejspíš budou bez diváků

Všechny evropské závody nejspíš budou bez diváků

Masové akce jsou v nedohlednu, F1 spěchá závodit

Ředitel McLarenu Zak Brown věří, že i přes odklady, zákazy a obavy se v červenci podaří zorganizovat Velkou cenu Velké Británie. Bez diváků. A bez nich prý může být i celý zbytek evropské části sezony.

"Prozatím je vše pouze provizorní, ale (v Británii) bychom se měli držet harmonogramu. Samozřejmě, bez diváků na tribunách," cituje BBC Zaka Browna. "Teď to tak vypadá, že pravděpodobně všechny evropské závody budou bez diváků. Snažíme se do menšího časového okna napasovat co nejvíce závodů a je čím dál pravděpodobnější, že na některých okruzích se pojede více než jeden závod. Silverstone by mělo být mezi nimi."

Spekulovalo se, že jeden závod se na Silverstone pojede v protisměru hodinových ručiček, ale nové umístění bezpečnostních bariér by bylo finančně i organizačně náročné a vyžádalo by si i zcela novou licenci Grade 1 od představitelů FIA. Buď se tedy využijí jiné, kratší konfigurace okruhu, nebo se bude vícekrát závodit na stejné trati. Hlavní je, aby se začalo závodit.

"Aktuální situace je extrémně náročná. V podstatě nemáme téměř žádný příjem, protože nezávodíme. Pomáhají nám majitelé F1, máme pár skvělých sponzorů a partnerů, ale i oni sami jsou pod obrovským tlakem. Všechny výdaje jsme přiškrtili na absolutní minimum a musíme nějak vydržet do chvíle, kdy se budeme moci vrátit k závodění."

McLaren je přitom jeden ze šťastnějších týmů. Jeho většinovým vlastníkem je investiční fond bahrajnského království, jenž ho díky příjmům z prodeje ropy zcela jistě udrží nad vodou i v čase hospodářské krize.

Evropské tribuny budou prázdnější než během testů. Foto: Red Bull

FORMULE.cz