Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pozitivní test velkou cenu nezastaví

Pozitivní test velkou cenu nezastaví

Diskutabilní názor šéflékaře FIA

Ke značně riskantnímu kroku se chystá Mezinárodní automobilová federace. Její šéflékař Gerard Saillant pro deník L´Equipe uvedl, že nepředpokládá opakování scénáře z Melbourne. Tam vedl k odvolání VC Austrálie pozitivní test na koronavirus jednoho z členů týmu McLaren.

Situace se od té doby změnila. Jsem přesvědčen, že i za těchto okolností se závod uskuteční. Je to podobné, jako bychom zavřeli metro, protože v něm jel nakažený člověk,“ prohlásil.

Sběratelé autogramů letos přijdou zkrátka. Foto: McLaren

Metody včasné diagnostiky infekce prý od té doby prošly značným vývojem. Očekává, že v červenci již budou dostupné testy, kdy výsledek bude znám v průběhu několika minut. To umožní pravidelné sledování zdravotního stavu zhruba tisícovky lidí, jejichž přítomnost na autodromu bude nezbytně nutná. Personálně podpoří tuto operaci Červený kříž.

Saillant současně připomněl, že právě dokončovaný protokol, jímž jsou povinni se pořadatelé řídit, bude upravován případ od případu: „Pro Rakousko platí něco zcela jiného než pro Německo nebo Maďarsko.“ Zatím jako zcela neprůchozí se jeví podniky na tratích v městských aglomeracích. Naopak Red Bull Ring je z tohoto pohledu naprosto ideální lokalitou.

Zdroj: FORMULE.cz