Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brundle posílá do Renaultu Alonsa

Brundle posílá do Renaultu Alonsa

Nemusel by být drahý

Oznámený odchod Sebastiana Vettela z Ferrari spustil na přestupovém trhu dominový efekt. Pokud vezmeme přesuny Carlose Sainze a Daniela Ricciarda za bernou minci, dostaneme se k volnému místu v jednom z vozů Renaultu.

Komentátor televizní stanice Sky Sports Martin Brundle přišel s nečekaným tipem na toho, kdo by ho mohl zaplnit. „Jestliže přijmeme předpokládaný scénář, musí se Renault poohlédnout po novém jezdci. Mohl by jím být Alonso. Na Sebastiana Vettela to moc nevidím. Spíše úplně skončí. Ale nepředbíhejme.“ 

Vrátí se tyto časy? Foto: Renault

O přání španělského exšampiona vrátit se do formule 1 se spekuluje už dlouho. On sám před časem naznačil, že comeback připadá v úvahu až po zavedení nových technických pravidel. K tomu ovšem v sezoně 2021 nedojde. „Co se mě týče, zhruba tuším, co v příštích letech hodlám dělat. Brzy se to dozvíte,“ prohlásil.

Vracel by se do známého prostředí. V Renaultu působil už v obdobích 2002 až 2006 (kdy získal dva tituly mistra světa) a 2008 až 2009. Ricciardovým odchodem se uvolní částka přibližně 25 milionů eur, kterou ročně pobíral. Není pravděpodobné, že by si na sklonku kariéry se nacházející Alonso o ní mohl říci. Kvůli návratu do nejvyšší ligy bude však patrně ochotný slevit. Navíc ani šéf stáje Cyril Abiteboul, ani vlivný poradce Alain Prost patrně nebudou proti.

Zdroj: FORMULE.cz